LUNEURS XING FU LI

Xing Fu Li, Shanghai, 130sqm

Lunuers Xing Fu Li
Lunuers Xing Fu Li
Lunuers Xing Fu Li
Lunuers Xing Fu Li
Lunuers Xing Fu Li
Lunuers Xing Fu Li
Lunuers Xing Fu Li
Lunuers Xing Fu Li
Lunuers Xing Fu Li
Lunuers Xing Fu Li
Lunuers Xing Fu Li
 

Luneurs Boulanger + Glacier is situated in a busy little walking street in the Former French Concession, Shanghai. This french run neighborhood store consists of an onsite working bakery and front retail space. Views through to the back working space allow for the customer to visually interact with the baking process. The front shop space is intimate and compact combining traditional rustic elements with sleek modern surfaces. The presentation of the baked goodies, combine a more traditional display at the back with a minimalist "apple store" display on the counter.
Gold highlights, including a large gold convex mirror on the wall reference Luneur/the moon and bring an upmarket touch to the interior. Clean lines and distressed texture feature on the walls, floor and ceiling. The terrazzo floor inlaid with brass strips continue these lines, hand laid piece by piece over a number of days. This attention to detail within the shop design is also reflected in the quality and craft of the ice cream and baked product.

Project info

Project Name: Luneurs Boulanger + Glacier

Project Location: 107, Bld E, Xingfuli, Xingfu Rd, Changning district, Shanghai

Completion date: May 2018

Gross area:  130sqm
Interior design: hcreates interior design

FF&E Design: hcreates interior design

Design Principal: Hannah Churchill

Design Team: Frances Van Oirschott

Photography: Brian Chua

General Contractor: Edifice
 

Featured on:
Passport Out
gooood.cn
Design Wire
Architizer 
Archello
Foodie Lovin
Shine
Retail Design Blog
Shanghai Daily
Oak